Interview Roel Oterdoom

'De Culturele Markthal biedt inspiratie'

Roel Oterdoom, projectleider tijdelijke maatregelen, zorgt er onder andere voor dat de bibliotheek zo goed mogelijk bereikbaar blijft. Waar in de Culturele Markthal gaan we hem straks het meeste terug zien?

Wat is precies jouw rol binnen het project Culturele Markthal?
Binnen het project Culturele Markthal ben ik projectleider tijdelijke maatregelen. Dat betekent dat we, meebewegend met de bouw en inrichting, ervoor zorgen dat de bibliotheek steeds verhuisd en zo toegankelijk blijft voor publiek. Op deze manier is de bibliotheek slechts beperkte tijd gesloten en kunnen we onze werkzaamheden grotendeels verrichten met de ‘winkel’ open.┬á

Wat is voor jou de grootste uitdaging binnen het project?
Mijn grootste uitdaging is dat de verhuisbewegingen vlot en gestructureerd verlopen, zodat het publiek zo weinig mogelijk overlast ervaart. Daarnaast het ervoor zorgen dat voor iedereen duidelijk is waar men kan vinden waarnaar men op zoek is.

Waar kijk je het meest naar uit als de Culturele Markthal straks voltooid is?
Ik kijk er naar uit dat er in de Culturele Markthal nog meer mensen komen die zich er thuis voelen en geïnspireerd worden door wat er geboden wordt. Dit door het aanbieden van een afwisselend programma dat door ons zelf en onze partners gevuld wordt.

Wat denk jij dat de Culturele Markthal voor Breda gaat betekenen?
De Culturele Markthal gaat voor Breda een bruisende plek worden waar je met regelmaat komt en steeds weer verrast wordt door wat je er aantreft.

Op welke plek in de Culturele Markthal gaan we jou straks het meest terug vinden?
Ik denk dat je mij vaak zal zien op de laag van het ontvangstplein. Ik vind het namelijk interessant om te zien hoe onze bezoekers gebruik maken van ons gebouw en onze voorzieningen. Vanuit de ontvangstruimte kan je straks de hele hal goed overzien.