Interview Peter Schippers

'Een plek die mensen met elkaar verbindt'

De Culturele Markthal wordt gerealiseerd door het Bredase bedrijf Winters Bouw. Hoe ervaart projectleider Peter Schippers dit project? 

Van welke projecten in Breda kunnen we Winters Bouw kennen?
Winters is een aannemer die verschillende spraakmakende werken heeft gerealiseerd (ook in Breda). Een mooi voorbeeld is ons eigen bedrijfspand aan de Rat Verleghstraat in Breda. Maar mensen zouden ons ook kunnen kennen van het pand dat we voor Krinkels aan het bouwen zijn op het Rithmeesterpark of het brugklassengebouw bij de KSE in Etten Leur, om maar even twee recente projecten te benoemen. Verder zijn wij een Bredase aannemer die dit jaar 70 jaar bestaan, maar waarvan de geschiedenis al bijna 170 jaar teruggaat. Mensen zouden ons dus ook kunnen kennen uit ons rijke verleden.

Wat maakt het project Culturele Markthal voor jullie bijzonder?
Een verbouwing van een bestaand pand is altijd bijzonder omdat je nooit precies weet wat je tegen komt tijdens de bouw. Verder maakt de omgeving dit project voor ons bijzonder gezien het feit dat we in de binnenstad zitten en we geen ruimte hebben om een bouwterrein in te richten.

Op wat voor manier verschilt dit project van andere projecten waar jullie bij betrokken zijn (geweest)?
Ieder project is uniek, zo ook dit project. Bij dit project heeft het dus ook vooral te maken met het feit dat we ons moeten aanpassen aan de omgeving. De ruimte is beperkt, waardoor we creatief met ons bouwterrein om moeten gaan. 

Wanneer is dit project voor Winters Bouw geslaagd?
Het project is voor ons geslaagd als we binnen de planning en naar volle tevredenheid van de opdracht het project op kunnen leveren.

Wat denk je dat de Culturele Markthal voor Breda gaat of kan betekenen?
Het valt me op dat Nieuwe Veste druk bezocht is. Ik denk dat deze plek met zijn culturele aanbod een ontmoetingsplek kan zijn en een plek die mensen met elkaar verbindt.