Interview Makersbase

Van links naar rechts een deel van het Makersbase team: Wendy, Sjoerd, Sven en Karlijn

'Culturele Markthal wordt dé plek voor creatieve ontmoetingen'

Makersbase in Nieuwe Veste helpt je je creatieve ideeën vorm te geven. Ook zij moesten een aantal keer verhuizen vanwege de werkzaamheden. Wat gaat de Culturele Markthal voor team Makersbase betekenen?

Wie vormen team Makersbase bij Nieuwe Veste? 
Wij zijn team Makersbase, bestaande uit Sjoerd van Beurden, Sven de Ruiter, Rutger Kamerbeek en Edd Bax, allen Makerscoaches en dus aanspreekpunt voor bezoekers. Achter de schermen zijn Karlijn Muller en Wendy Goossens actief met de organisatie van alle activiteiten.

Wat is Makersbase eigenlijk?
Makersbase is een creatieve werkplaats voor de stad, waarin we nieuwe creatieve faciliteiten zoals lasersnijders, 3d printers en vinylsnijders beschikbaar stellen. Tijdens de inloopmomenten is er altijd een makerscoach beschikbaar, om je te helpen jouw ideeën vorm te geven. Naast je eigen projecten, kun je ook deelnemen aan workshops en meetups. Iedere donderdag ontmoet de Maker Community elkaar om ideeën uit te wisselen. Dit jaar zal ook een Craft community van start gaan.

Makersbase is door de werkzaamheden tijdelijk verhuisd. Wat was voor jullie hierin de uitdaging?
We zijn twee keer intern verhuisd, we kunnen ons voorstellen dat het telkens even zoeken was voor onze bezoekers. Maar we zijn blij dat onze overige activiteiten gewoon doorgang konden hebben. We hadden tijdelijk iets minder ruimte, waardoor we geen ruimte hadden voor groepsbezoeken. Voor de workshops en lessenreeksen voor scholen zijn we daarom uitgeweken naar de Uitvindfabriek. Vanaf nu vinden deze weer op onze vertrouwde plek in Nieuwe Veste plaats.

Waar kijken jullie het meest naar uit als de Culturele Markthal straks voltooid is?
We komen terug op dezelfde plek als voorheen. Het leuke is dat die plek door de verbouwing alleen maar beter is geworden. De podiumtrap is een mooie locatie voor onze meetups. Daarnaast komt de nieuwe horeca, met tuinterras, vlak voor ons. Zo kunnen mensen die even willen ontspannen, gemakkelijker uitgenodigd worden om bij ons iets te komen maken.

Wat gaat de Culturele Markthal voor Breda betekenen volgens jullie?
De Culturele Markthal wordt dé plek voor creatieve ontmoetingen. De Makersbase is al een kruispunt voor kunstdisciplines en culturele instellingen, dat zal alleen nog maar meer worden. We nodigen culturele instellingen zoals het Stedelijk Museum, BredaPhoto en Graphic Matters uit om samen met ons activiteiten te ontwikkelen.

Wanneer is voor jullie de Culturele Markthal geslaagd?
De Culturele Markthal is geslaagd als de Bredanaar de plek bezoekt om geïnspireerd te worden. Het liefste zien we dat jongeren in Breda Nieuwe Veste gaan zien als een creatieve hangout. Wij dagen ze graag uit om hier samen met ons invulling aan te geven!

Kijk voor meer informatie en openingstijden van de Makersbase op de website.