Horeca 'Bomen'

In de Culturele Markthal bevindt zich ons nieuwe horecapunt ‘Bomen’. Hier kun je terecht voor een thee of koffie met taart of een heerlijke lunch. Bomen heeft een uitgebreid aanbod met sandwiches, soep, ontbijt en taart. Kom vooral proeven!

Het verhaal van 'Bomen'

Rond 1780 werden in de tuin van Huis Ocrum zwarte Moerbeibomen geplant. In de loop der jaren is de tuin van dit oude hofhuis steeds verder bebouwd en werd het uiteindelijk de binnentuin van Nieuwe Veste. Maar de moerbeibomen bleven bewaard en zijn inmiddels beschermde monumenten. In 1995 vormden de bomen zelfs het uitgangspunt voor de nieuwbouw van Nieuwe Veste, wat je terugziet in de ‘spriet’-achtige pilaren. Waar kun je beter van deze prachtige moerbeibomen genieten, dan met een hapje of drankje bij Bomen. Tussen de boeken, de optredens en het Bredaplein is dit een bijzondere plek in Breda.

Bewuste keuzes
Bij het samenstellen van onze gerechten kiezen we bewust. We halen onze producten zoveel mogelijk bij lokale leveranciers en proberen het gebruik van vlees en vis te beperken. Uiteraard werken we met verse producten, scheiden we ons afval en gaan we met zorg om met restproducten.

Uitgestelde koffie – geef om & aan een ander
Wij geven om onze medemens. Daarom kun je bij ons ‘uitgestelde koffie’ bestellen: koffie voor iemand die het niet kan betalen. Tegen een gereduceerde prijs van € 1,00 bestel je een ‘uitgestelde koffie’ voor een onbekende. Wanneer er later op de dag iemand komt die een kopje koffie goed kan gebruiken, bieden we dit aan. Een vriendelijk gebaar voor een ander!

Openingstijden
Ma t/m za: 10:00 – 17:00 uur
Zondag: gesloten