Wijzigingen dienstverlening

Let op: Vanwege de werkzaamheden is bibliotheek centrum van maandag 1 juli tot en met zondag 7 juli gesloten. Voor en na deze week blijven we tijdens de werkzaamheden open en kun je gewoon naar de bibliotheek, je cursus, een expositie of evenement. Bekijk hieronder de tijdelijke wijzigingen. Meer informatie over de wijzigingen vanaf 8 juli vind je hier.

Toegang

De hoofdingang aan de Molenstraat is tijdens de werkzaamheden afgesloten. Wil je naar de bibliotheek, concertzaal, balletzaal, muzieklokalen, Kober Vestetuin of Volksuniversiteit? Dan maak je gebruik van de ingang aan de Oude Vest. Wil je naar de theaterzaal, de regentenkamer of de lokalen beelden en theater? Dan neem je de groene deur op het binnenplein, bereikbaar vanaf de St. Janstraat

Tijdens de werkzaamheden is de bibliotheek alle dagen van de week geopend zoals je gewend bent. Wel zijn er enkele (tijdelijke) wijzigingen in de dienstverlening.

Jeugdafdeling
De jeugdboeken zijn verplaatst naar de stilteruimte. Deze is gemakkelijk te vinden door de roze stippellijn op de vloer te volgen.

Romans
De grote romancollectie van bibliotheek centrum is verplaatst naar ons magazijn. Momenteel is er een kleine selectie aan romans: er is een tafel met leestips, in een speciale kast vind je de recent ingeleverde romans en de toptitelcollectie bestaat uit actuele boeken. Daarnaast kun je in onze vestigingen noord en zuid uiteraard nog steeds grasduinen in de collectie. 

Veel van onze romans zijn ook te lezen via e-books. Met het Optimaal Genieten abonnement lees je gratis digitaal. Met het Lekker Lezen abonnement kun je gratis 6 e-books per jaar lezen. Heb je hulp nodig bij het lenen van e-books? In elke vestiging is er wekelijks een inloopspreekuur waar je je vragen kunt stellen. Op de website van de bibliotheek vind je wanneer. 

Heb je romans gereserveerd? Dan kun je deze gewoon afhalen bij de bibliotheek in de Molenstraat, maar ook bij een van onze andere vestigingen of bij een van de haal-en brengpunten. Waar je wilt afhalen, geef je aan bij je reservering.

Overige collectie
Tijdens de werkzaamheden kun je gebruik blijven maken van onze jeugdafdeling, tijdschriften, kranten, toptitels en de informatieve collectie en dvd’s.

Gratis reserveren
De gehele periode van de werkzaamheden kun je gratis materialen reserveren. Dit kan via de website www.bibliotheekbreda.nl en/of de Iguana Bibliotheek-app. Vragen? Onze medewerkers helpen je graag. Ook kun je elke dag (ook in het weekend) tussen 13.00 en 15.00 uur terecht tijdens het inloopspreekuur.Met een Optimaal Genieten abonnement geniet je tijdens de werkzaamheden bovendien van een dubbele leentermijn voor alle materialen.

Lenen & terugbrengen
Bij de ingang aan de Oude Vest, onderaan de trap, vind je de zelfservice voor het lenen van boeken en andere materialen. Hier staan ook de speciale kasten voor het terugbrengen van geleende materialen en de betaalautomaat. Tevens vind je hier de kast met gereserveerde materialen. Bij vragen helpen de bibliotheekmedewerkers je graag.

Werkplekken
Er zijn tijdelijk minder werkplekken in de bibliotheek. Vanaf maart worden op de tweede verdieping extra werkplekken ingericht.

Computers, kopieerapparaat en printer
De computers, het kopieerapparaat en printer vind je op de bekende plekken en deze kun je blijven gebruiken.

Taalhuis
Tijdens de werkzaamheden gaan de taallessen, het taalspreekuur en de lessen op de computer gewoon door in de bibliotheek. Indien je cursus ergens anders is, word je hiervan op de hoogte gebracht. Je cursusbegeleider brengt je dan naar het juiste locatie.

Makersbase
Makersbase is verplaatst naar een eigen hoekje in de bibliotheek. Bijna alle faciliteiten zijn aanwezig, dus je kunt nog steeds 3D printen of lasersnijden. We zijn open op woensdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 21.30 uur.

Grote groepen en scholen zijn op afspraak welkom op de tijdelijke workshop-locatie van Makersbase in De Uitvindfabriek, Terheijdenseweg 64, Breda.

Reserveren? Neem dan contact op met Karlijn Muller, k.muller@nieuweveste.nl

Het leescafé is gesloten. Je kunt gebruik maken van onze automaten voor een gratis kopje koffie en thee. Broodjes, soep en dergelijke zijn tijdelijk niet verkrijgbaar.

Weet je even niet waar je moet zijn of heb je een andere vraag? Onze klantadviseurs helpen je graag verder. Je vindt ze op de loopbrug, te bereiken vanaf de ingang aan de Oude Vest.

De cursussen en lessen vinden plaats in de gebruikelijke lokalen. Alleen de ingang verandert. Voor beeldende cursussen gebruik je de ingang aan de St. Janstraat, cursussen muziek zijn bereikbaar via de ingang van de Oude Vest.