Wijzigingen dienstverlening

Toegang

De hoofdingang aan de Molenstraat is tijdens de werkzaamheden afgesloten. Alle bezoekers kunnen via de ingang op het binnenplein aan de St. Janstraat het gebouw binnen: voor de bibliotheek, de lessen en cursussen van muziek, dans en beeldend, de concertzaal, theaterzaal en regentenkamer. De verschillende verdiepingen zijn te bereiken via de nieuwe hoofdtrap en de glazen lift. De tijdelijke ingang aan de Oude Vest is vanaf 8 juli niet meer toegankelijk voor bezoekers.

Tijdens de werkzaamheden is de bibliotheek alle dagen van de week geopend zoals je gewend bent. Wel zijn er enkele (tijdelijke) wijzigingen in de dienstverlening.

Jeugdafdeling
De jeugdboeken zijn verplaatst naar de stilteruimte. Deze is gemakkelijk te vinden door de roze stippellijn op de vloer te volgen.

Romans
De grote romancollectie van bibliotheek centrum is verplaatst naar ons magazijn. Momenteel is er een kleine selectie aan romans: er is een tafel met leestips, in een speciale kast vind je de recent ingeleverde romans en de toptitelcollectie bestaat uit actuele boeken. Daarnaast kun je in onze vestigingen noord en zuid uiteraard nog steeds grasduinen in de collectie. Ook online kun je digitaal zoeken in onze genrecatalogus. Je vindt de catalogus hier.

Veel van onze romans zijn ook te lezen via e-books. Met het Optimaal Genieten abonnement lees je gratis digitaal. Met het Lekker Lezen abonnement kun je gratis 6 e-books per jaar lezen. Heb je hulp nodig bij het lenen van e-books? In elke vestiging is er wekelijks een inloopspreekuur waar je je vragen kunt stellen. Op de website van de bibliotheek vind je wanneer. 

Heb je romans gereserveerd? Dan kun je deze gewoon afhalen bij de bibliotheek in de Molenstraat, maar ook bij een van onze andere vestigingen of bij een van de haal-en brengpunten. Waar je wilt afhalen, geef je aan bij je reservering.

Overige collectie
Tijdens de werkzaamheden kun je gebruik blijven maken van onze jeugdafdeling, tijdschriften, kranten, toptitels en de informatieve collectie en dvd’s. De collectie bladmuziek is verhuisd naar de tweede verdieping in de ‘muziekgang’. Daar vind je ook uitleenapparatuur, zodat je de bladmuziek gelijk kunt lenen.

Gratis reserveren
De gehele periode van de werkzaamheden kun je gratis materialen reserveren. Dit kan via de website www.bibliotheekbreda.nl en/of de Iguana Bibliotheek-app. Vragen? Onze medewerkers helpen je graag. Ook kun je elke dag (ook in het weekend) tussen 13.00 en 15.00 uur terecht tijdens het inloopspreekuur. Met een Optimaal Genieten abonnement geniet je tijdens de werkzaamheden bovendien van een dubbele leentermijn voor alle materialen.

Lenen & terugbrengen
Bij de ingang aan de Oude Vest, onderaan de trap, vind je de zelfservice voor het lenen van boeken en andere materialen. Hier staan ook de speciale kasten voor het terugbrengen van geleende materialen en de betaalautomaat. Tevens vind je hier de kast met gereserveerde materialen. Bij vragen helpen de bibliotheekmedewerkers je graag.

Werkplekken
Er zijn tijdelijk minder werkplekken in de bibliotheek. In de ‘muziekgang’ op de tweede verdieping zijn ook werkplekken ingericht. Kijk op de borden waar je terecht kunt. De computers vind je langs de ramen met uitzicht op de binnentuin. Op twee plaatsen staat een kopieerapparaat/printer: bij de deur naar de binnentuin en bij de hoofdtrap.

Taalhuis
Tijdens de werkzaamheden gaan de taallessen, het taalspreekuur en de lessen op de computer gewoon door in de bibliotheek. Indien je cursus ergens anders is, word je hiervan op de hoogte gebracht. Je cursusbegeleider brengt je dan naar het juiste locatie.

Makersbase
Makersbase is verplaatst naar een eigen hoekje in de bibliotheek. Bijna alle faciliteiten zijn aanwezig, dus je kunt nog steeds 3D printen of lasersnijden. We zijn open op woensdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 21.30 uur.

Grote groepen en scholen zijn op afspraak welkom op de tijdelijke workshop-locatie van Makersbase in De Uitvindfabriek, Terheijdenseweg 64, Breda.

Reserveren? Neem dan contact op met Karlijn Muller, k.muller@nieuweveste.nl

Het leescafé is gesloten. Je kunt gebruik maken van onze automaten voor een gratis kopje koffie en thee. Broodjes, soep en dergelijke zijn tijdelijk niet verkrijgbaar.

Weet je even niet waar je moet zijn of heb je een andere vraag? Onze klantadviseurs helpen je graag verder. Je vindt ze op het ontmoetingsplein, te bereiken via de ingang op het binnenplein aan de St. Janstraat.

De cursussen en lessen vinden plaats in de gebruikelijke lokalen. Voor alle cursussen en lessen maak je gebruik van de ingang op het binnenplein aan de St. Janstraat.