Wijzigingen dienstverlening

Toegang

De ingang aan de Molenstraat is vernieuwd. Waar eerst twee ingangen waren, is dit nu één entree. Vanaf vrijdag 4 oktober is de nieuwe ingang in gebruik. 

De Culturele Markthal blijft ook te bereiken vanaf het binnenplein aan de St. Janstraat. Vanuit beide ingangen kom je op het ontmoetingsplein. Vanaf daar kun je naar de bibliotheek, je les of cursus, de concertzaal, theaterzaal en regentenkamer. Ook bezoekers van onze partners in huis (Welkomsttaal, Volksuniversiteit, Kober Vestetuin, Pakhuis B, Filmhuis en Groenplein) komen binnen via het ontmoetingsplein. De verschillende verdiepingen zijn te bereiken via de nieuwe hoofdtrap en de glazen lift.

Tijdelijke sluiting
Om de bibliotheek op een veilige manier in te richten en de volledige collectie weer op zijn plek te zetten, is bibliotheek centrum van maandag 7 oktober tot en met zondag 27 oktober gesloten. In die periode kun je terecht bij onze vestigingen noord en zuid en de haal- en brengpunten. De rest van het gebouw is gewoon bereikbaar, dus je kunt gewoon naar je les of cursus. 

Romans komen weer terug!
De romancollectie, waargebeurde verhalen, groot letterboeken, science fiction & fantasy, young adults, luisterboeken en de Engelstalige romans worden in fases terug verhuisd naar bibliotheek centrum. De terugplaatsing gebeurt in delen, dus het kan zijn dat de roman die jij zoekt, er nét nog niet is. In dat geval kun je deze natuurlijk gewoon reserveren. 

Met ingang van 28 oktober vervalt het gratis reserveren voor leden met een Lekker Lezen abonnement. Met dit abonnement kun je nu weer maximaal 5 reserveringen tegelijk open hebben staan. Leden met een Optimaal Genieten abonnement kunnen uiteraard nog steeds gratis materialen reserveren. Met dit abonnement kun je 10 reserveringen tegelijk open hebben staan. De dubbele leentermijn vervalt weer.

Tijdens de sluitingsperiode van bibliotheek centrum (7 t/m 27 oktober) kun je op deze locatie geen materialen lenen of inleveren. Heb je al iets geleend en valt de inleverdatum in de periode dat bibliotheek centrum gesloten is? Dan wordt de inleverdatum automatisch aangepast.

Reserveren kan via www.bibliotheekbreda.nl en de Iguana Bibliotheek-app. Lukt het niet om te reserveren? Vraag één van onze medewerkers om hulp. Neem je bibliotheekpas en je wachtwoord mee en wij helpen je bij het reserveren van een boek of ander materiaal.
Meer informatie over reserveren en lenen vind je bij de veelgestelde vragen onze bibliotheeksite.

Overige collectie
Een deel van de collectie informatieve boeken en bladmuziek zal in het magazijn worden geplaatst. Vanaf 28 oktober is dit deel van de collectie door alle leden gratis te reserveren.

Jeugdafdeling
Vanaf 28 oktober vind je de jeugdafdeling op de plek waar deze eerder dit jaar ook al even zat: aan de kant van de Molenstraat, helemaal achterin. Hier vind je prentenboeken voor peuters en kleuters, A, B en C leesboeken, informatieve jeugdboeken en dvd’s. Het lenen van jeugd-dvd’s gratis! 
Kun je iets niet vinden? Vraag het dan gerust aan een medewerker.

 

Werkplekken
Er zijn tijdelijk minder werkplekken in de bibliotheek. In de ‘muziekgang’ op de tweede verdieping zijn ook werkplekken ingericht. Kijk op de borden waar je terecht kunt.

Taalhuis
De taallessen, het taalspreekuur en de lessen op de computer gaan in principe gewoon door in bibliotheek centrum, behalve tijdens de sluitingsperiode van 7 t/m 27 oktober. Het kan zijn dat je les op een andere locatie plaatsvindt of vervalt. Vraag dit na bij je cursusbegeleider of van een van onze medewerkers.

Makersbase
Vanaf maandag 7 oktober is Makersbase te vinden op de grafiekzolder. Dit is aangegeven door bordjes. De lasersnijder is tijdelijk verplaatst naar ons magazijn en niet beschikbaar. Vanaf maandag 18 november is Makersbase weer te vinden in de bibliotheek.

De openingstijden van Makersbase van 7 oktober tot 18 november zijn:
Donderdag: 17.00 – 21.00 uur
Vrijdag: 13.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 13.00 – 17.00 uur

Grote groepen en scholen zijn op afspraak welkom op de tijdelijke workshop-locatie van Makersbase in De Uitvindfabriek, Terheijdenseweg 64, Breda.

Reserveren? Neem dan contact op met Karlijn Muller, k.muller@nieuweveste.nl

Het leescafé is gesloten. We verwachten in januari de nieuwe horeca te kunnen openen. Je kunt gebruik maken van onze automaten voor een gratis kopje koffie en thee. Broodjes, soep en dergelijke zijn tijdelijk niet verkrijgbaar.

Weet je even niet waar je moet zijn of heb je een andere vraag? Onze klantadviseurs helpen je graag verder. Je vindt ze op het centrale ontmoetingsplein, te bereiken vanaf beide ingangen.

De cursussen en lessen vinden plaats in de gebruikelijke lokalen. Tijdens de sluiting van bibliotheek centrum, is de rest van het gebouw gewoon bereikbaar. Vanaf 4 oktober kun je  naar binnen vanaf de Molenstraat en het binnenplein aan de St. Janstraat.