Wijzigingen dienstverlening

Toegang

De ingang aan de Molenstraat is vernieuwd. Waar eerst twee ingangen waren, is dit nu één entree. Vanaf vrijdag 4 oktober is de nieuwe ingang in gebruik. 

De Culturele Markthal blijft ook te bereiken vanaf het binnenplein aan de St. Janstraat. Vanuit beide ingangen kom je op het ontmoetingsplein. Vanaf daar kun je naar de bibliotheek, je les of cursus, de concertzaal, theaterzaal en regentenkamer. Ook bezoekers van onze partners in huis (Welkomsttaal, Volksuniversiteit, Kober Vestetuin, Pakhuis B, Filmhuis en Groenplein) komen binnen via het ontmoetingsplein. De verschillende verdiepingen zijn te bereiken via de nieuwe hoofdtrap en de glazen lift.

Bibliotheek geopend
Vanaf 28 oktober is bibliotheek centrum weer geopend. De romancollectie, waargebeurde verhalen, groot letterboeken, science fiction & fantasy, young adults, luisterboeken en de Engelstalige romans worden in fases terug verhuisd naar bibliotheek centrum. Een groot deel van de collectie staat inmiddels weer terug. De terugplaatsing gebeurt in delen, dus het kan zijn dat de roman die jij zoekt, er nét nog niet is. In dat geval kun je deze natuurlijk gewoon reserveren. 

Met ingang van 28 oktober vervalt het gratis reserveren voor leden met een Lekker Lezen abonnement. Met dit abonnement kun je nu weer maximaal 5 reserveringen tegelijk open hebben staan. Leden met een Optimaal Genieten abonnement kunnen uiteraard nog steeds gratis materialen reserveren. Met dit abonnement kun je 10 reserveringen tegelijk open hebben staan. De dubbele leentermijn vervalt weer.

Reserveren kan via www.bibliotheekbreda.nl en de Iguana Bibliotheek-app. Lukt het niet om te reserveren? Vraag één van onze medewerkers om hulp. Neem je bibliotheekpas en je wachtwoord mee en wij helpen je bij het reserveren van een boek of ander materiaal.

Meer informatie over reserveren en lenen vind je bij de veelgestelde vragen onze bibliotheeksite.

Overige collectie
Een deel van de collectie informatieve boeken en bladmuziek zal in het magazijn worden geplaatst. Vanaf 28 oktober is dit deel van de collectie door alle leden gratis te reserveren.

Jeugdafdeling
Vanaf 28 oktober vind je de jeugdafdeling op de plek waar deze eerder dit jaar ook al even zat: aan de kant van de Molenstraat, helemaal achterin. Hier vind je prentenboeken voor peuters en kleuters, A, B en C leesboeken, informatieve jeugdboeken en dvd’s. Het lenen van jeugd-dvd’s gratis! 
Kun je iets niet vinden? Vraag het dan gerust aan een medewerker.

Werkplekken
Er zijn tijdelijk minder werkplekken in de bibliotheek. In de ‘muziekgang’ op de tweede verdieping zijn ook werkplekken ingericht. Kijk op de borden waar je terecht kunt.

Taalhuis
De taallessen, het taalspreekuur en de lessen op de computer gaan in principe gewoon door (behalve Klik & Tik). Het kan zijn dat je les op een andere locatie plaatsvindt of vervalt. Vraag dit na bij je cursusbegeleider of van een van onze medewerkers.

Makersbase
De Makersbase is te vinden in de Culturele Markthal.

De openingstijden van Makersbase zijn:
Woensdag: 13:00 – 17:00 uur
Donderdag 17:00 – 21:00 uur
Vrijdag 13:00 – 17:00 uur
Zaterdag 13:00 – 17:00 uur

Grote groepen en scholen zijn op afspraak. Reserveren? Neem dan contact op met Karlijn Muller, k.muller@nieuweveste.nl

Het leescafé is gesloten. We verwachten in januari de nieuwe horeca te kunnen openen. Je kunt gebruik maken van onze automaten voor een gratis kopje koffie en thee. Broodjes, soep en dergelijke zijn tijdelijk niet verkrijgbaar.

Weet je even niet waar je moet zijn of heb je een andere vraag? Onze klantadviseurs helpen je graag verder. Je vindt ze op het centrale ontmoetingsplein, te bereiken vanaf beide ingangen.

De cursussen en lessen vinden plaats in de gebruikelijke lokalen. Tijdens de sluiting van bibliotheek centrum, is de rest van het gebouw gewoon bereikbaar. Vanaf 4 oktober kun je  naar binnen vanaf de Molenstraat en het binnenplein aan de St. Janstraat.